Höganäsbon Sofie Staerk anordnar lyxloppis för tredje gången.

Höganäsbon Sofie Staerk anordnar lyxloppis för tredje gången. Arkivfoto: Joel Winqvist

Lyxloppis ger chans att fynda: ”Fint att kunna ge kläderna en andra chans”

HÖGANÄS.

Lyxiga kläder och prylar till låga priser. Det är vad som erbjuds när Höganäsbon Sofie Staerk för tredje gången anordnar lyxloppis.

Av
Jonatan Westerlind

Kullagymnasiets idrottssal kommer den 5 oktober att få ny skepnad. Istället för svettiga skolelever kommer lokalen att fyllas av märkeskläder, inredningsattiraljer och shoppingsugna Höganäsbor. Då arrangerar Höganäsbon Sofie Staerk, 26, lyxloppis.

– Det blir tredje gången jag anordnar detta. Jag tycker att det är jätteroligt att så många som varit med och sålt tidigare vill stå igen. Jag går själv mycket i second hand-butiker och på loppisar så det är kul att kunna arrangera det här, säger hon.

På loppisen kommer det främst säljas kläder för vuxna och barn samt diverse inredningsattiraljer och husgeråd. Att det kallas för lyxloppis är för att uppmuntra folk till att sälja kläder och prylar av bra kvalitet, men så länge sakerna är i bra skick får vad som helst säljas på loppisen.

Jag älskar märkeskläder och tycker det är kul när man exempelvis kan hitta ett par skor som annars kostar runt tusen kronor för bara en hundralapp

– Jag tänker att det ska vara lite lyxigare och av bra kvalitet. Jag älskar märkeskläder och tycker det är kul när man exempelvis kan hitta ett par skor som annars kostar runt tusen kronor för bara en hundralapp, säger Sofie Staerk.

– Vi köper och slänger så mycket saker idag att det är fint att kunna ge kläderna en andra chans. Jag träffade en kund en gång som sa att gå på loppis är lite som en skattjakt, man vet aldrig vad man kommer hitta, säger Sofie Staerk.

Loppisen arrangeras den 5 oktober i Kullagymnasiets idrottssal. Föranmälan krävs för att få sälja.

Publicerad 14 September 2019 00:00