Claes Persson, vd för Per i Viken och ägare av Fabriken, satsar nu på att få ut sitt matkoncept på gatorna.

Claes Persson, vd för Per i Viken och ägare av Fabriken, satsar nu på att få ut sitt matkoncept på gatorna. Foto: Jeff Flindt

Per i Viken satsar på rullande fabrik

Höganäs får en ny food truck

HÖGANÄS.

Per i Vikens satsning på serveringen Fabriken har fallit väl ut – nu får konceptet hjul och Höganäs en ny food truck.

Av
Lotta Venhagen

– När jag skulle starta Fabriken var tanken från början att det skulle vara en food truck men det blev så dyrt att det blev ett hål i väggen i stället. Men drömmen har funnits kvar, berättar Claes Persson, VD för Per i Viken som äger Fabriken tillsammans med sina söner.

Nu har drömmen blivit verklighet. En vagn har målats om och utrustats och döpts till Fabriken Roadtrip. Härfrån ska Fabrikens meny, om än i mindre skala, kunna rulla ut på Höganäs gator med omnejd.

Vad skiljer er från en vanlig korvmoj?

– Vi har ett så brett koncept i Fabriken. Vi har vegetariskt, vårt korvkoncept och våra ångade bullar med asiatiska smaker. Hyr man in oss kan vi anpassa utbudet, men när vi ska stå på en plats så kommer vi att ha ett par produkter till att börja med. Sedan får vi känna oss för om vi kan ha fler. Sedan kan det bli lite gästspel av olika kockar framöver.

Fabrikens nya satsning på en matvagn drar igång under veckan och planen är att främst stå vid outletområdet.

Fabrikens nya satsning på en matvagn drar igång under veckan och planen är att främst stå vid outletområdet. Foto: Privat

För att kunna bemanna matvagnen har Fabriken dragit ner något på sina öppettider, bland annat håller man stängt på söndagar. Man har även fått klart från kommunen att nyttja de street food platser som finns förberedda på olika platser i Höganäs.

– Tanken är att komma i gång på fredag (läs i fredags) och att vi ska finnas på outleten.

Matvagnen ska även gå att hyra för catering och några testförsök har redan hunnits med.

– Vi har varit hos hockeyspelaren Henrik Zetterberg i Skepparkroken och så hos några byggföretag. Många företag har redan ringt och frågat om nästa år, berättar Claes Persson.

Publicerad 28 September 2019 00:00