Tomsa Boström kommer till Höganäs.

Tomsa Boström kommer till Höganäs. Foto: Pressbild

Känd musiker gästar Höganäs kyrkor

HÖGANÄS.

Allmänheten bjuds in till en musikunderhållning nästa helg. Körgrupperna i Höganäs gör då ett samspel med musikern från Gotland.

Av
Wilhelm Nilsson

Finbesök från Gotland är att vänta för körgrupperna i Lerbergets och Väsbys kyrka. Tomas Boström är smålänningen som numera bor på Gotland och har meriter både som sångförfatttare och musiker. Nu gör han ett celebert besök i kyrkorna.

– Tomas är en fantastisk och ödmjuk människa. Hans musik och texter har blivit mycket populära. Så det känns naturligtvis väldigt roligt att få hit honom, säger Marie Brandt Wilhelmsson, kyrkomusiker i Lerbergets kyrka, Kulla Pastorat.

Marie Brandt Wilhelmsson började arbeta med Tomas Boström under 1980-talet, och sedan dess har de haft regelbunden kontakt. Det är alltså ingen slump att just Boström dyker upp i Höganäs kommun under den nästkommande helgen.

För den som är nyfiken på Tomas Boströms musik, får möjlighet att bevittna hans musikaliska samarbete med körgrupperna den 13 oktober. Först klockan 10 i Lerbergets kyrka, för en senare, klockan 17, i Väsby kyrka.

Publicerad 01 October 2019 09:00