All smak som finns i kanelbullen, fast i flytande form. Conditori Öresund har tagit fram en kanelbullslatte lagom till det populära bakverkets egna dag.

All smak som finns i kanelbullen, fast i flytande form. Conditori Öresund har tagit fram en kanelbullslatte lagom till det populära bakverkets egna dag. Foto: Privat

Konditori satsar på kanelbulle i flytande form

Populära bakverket i ny design

HÖGANÄS.

På fredag är det kanelbullens dag och på Conditori Öresund i Höganäs har man tagit det populära bakverket ett steg längre och gjort det drickbart.

Av
Lotta Venhagen

Kanelbullslatte kommer att stå på menyn hos konditoriet från den 4 oktober. Om den varma drycken blir en långkörare återstår att se.

– Tycker folk om den kan vi köra den lite längre, säger Emil Söderlind, delägare och fortsätter;

– Idén kom från ett av våra grossistföretag som hade med den i sin branschtidning så vi tänkte vad fasen det får vi testa, så vi tvistade till det lite och tyckte att det blev lite fräckt.

Vad består en kanelbullslatte av?

– Det är en dubbel shot espresso, sedan skummar vi mjölken med kanel, kardemumma och socker och toppar den med vispgrädde och kanel. Vi pratade även om att ha kanelbullesmulor överst, det har vi inte testat än, men det ska vi göra.

Publicerad 03 October 2019 00:00