Bilden är från en tidigare skjutning mot en bil i Höganäs. Åsa Emanuelsson är Polisens presstalesperson i nordvästra Skåne.

Bilden är från en tidigare skjutning mot en bil i Höganäs. Åsa Emanuelsson är Polisens presstalesperson i nordvästra Skåne. Foto: Privat/pressbild

Luftvapenskjutningar mot bilar i natt

Stort antal bilrutor förstörda

KULLABYGDEN.

Polisen efterfrågar tips efter ännu en våg av skjutningar mot bilar med luftvapen. Natten till onsdagen utsattes bilar runt om i Kullabygden på nytt.

Av
Felix Alnemark

På bara en vecka har minst tolv bilar utsatts för skadegörelse genom att rutor har förstörts i bland annat Farhult, Höganäs, Jonstorp och Nyhamnsläge. I fler av fallen är det konstaterat att det skett genom att någon skjutit sönder rutorna med luftvapen.

Det är säkert något som vet vem det är som använder sin tid för att att orsaka massa problem för målsäganden

Liknande attacker har skett tidigare under hösten i Höganäs och Helsingborg men även rapporterats från andra kommuner i nordvästra Skåne.

I natt var det dags igen på bland annat Kullagatan i Höganäs. Där har anmälningarna börjat trilla in till Polisen.

– En parkerad bil har fått skador och sedan har två andra bilar på samma gata fått bakrutan och en sidoruta krossade, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på Polisen i nordvästra Skåne.

I Helsingborg har anmälningarna samordnats men det är oklart hur det är generellt i nordvästra Skåne.

– Vi vill gärna ha in tips. Det är säkert något som vet vem det är som använder sin tid för att att orsaka massa problem för målsäganden. Det kostar både pengar och tid, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 03 October 2019 12:10