Ida Knutson som ska driva Vikens vårdcentral, ser positivt på konkurrensen.

Ida Knutson som ska driva Vikens vårdcentral, ser positivt på konkurrensen. Foto: Privat

Ny vårdcentral slår upp portarna i Höganäs

Två vårdcentraler på kort tid - nu öppnar en tredje

VIKEN.

Expansionen av vårdcentraler blir allt större i Höganäs kommun. Trots den höga konkurrensen om patienterna, etablerar sig ytterligare en verksamhet i kommunen. - Vi har vana vid konkurrens, säger den blivande verksamhetschefen Ida Knutson.

Av
Wilhelm Nilsson

Invånarna i Höganäs kommun får allt fler vårdmöjligheter. Tidigare i höst startade Väla hälsocenter i Viken och Capio verksamheter i Höganäs, och härnäst är det Vikens vårdcentral som står på tur, vilket Lokaltidningen tidigare har skrivit om. Då var det oklart om eller när den senare vårdcentralen skulle öppna. Men nu står det klart att verksamheten kör igång efter årsskiftet.

– I våras öppnade vi Mammakulans Barnmorskemottagning och Kulans BVC i Viken, vilket är en filial till huvudkliniken i Helsingborg. Redan då hade vi planer på att starta en vårdcentral i Viken, men vi har startat upp strategiskt, och valt att vänta med vårdcentralen tills att vi fått fart på verksamheten i Viken. Men nu känner vi oss redo för att anta utmaningen, vilket blir efter att våra lokaler står färdiga, säger Ida Knutson, verksamhetschef för Mammakulans Barnmorskemottagning, Kulans BVC och Vikens vårdcentral.

De befintliga lokalerna som Vikens vårdcentral tar över, står just nu under en omfattande ombyggnation. I nuläget finns det ingen exakt prognos för när allt är färdigställt. Det som dock är säkert att det blir först i början av nästa år. Vilket alltså kommer innebära en hel del konkurrens bland vårdgivarna på Kullabygden. Men det är knappast något som skrämmer Ida Knutsson, tvärtom.

– Konkurrens är något som vi är vana vid i Helsingborg, därför vet vi hur vi behöver jobba. Vi känner väl till att det finns ett stort patientunderlag i Kullabygden, samtidigt som vi vet vad patienterna vill ha när de kommer till oss. Framförallt är det service, flexibilitet och tillgänglighet, något som vi redan i dag lägger stor vikt vid. Våra fantastiska medarbetare kommer ta hand om patienterna på bästa möjliga vis och därför tror vi på att många vill komma till oss, förklarar Ida Knutson.

I nuläget är det oklart gällande hur många arbetstillfällen som kommer att skapas när Vikens vårdcentral startar verksamheten.

Publicerad 05 October 2019 00:00