Wenche Nevalainen, designern bakom märket w:form, och hennes man Daniel Tankred slår snart upp portarna till sin barndesignbutik i Lillefred.

Wenche Nevalainen, designern bakom märket w:form, och hennes man Daniel Tankred slår snart upp portarna till sin barndesignbutik i Lillefred. Foto: Lotta Venhagen

Populära designmärket byter Helsingörs gågata mot Kullabygden

"Målet är att skapa en livsstilsbutik för hela familjen"

LILLEFRED.

Hennes posters och inredning för barn har satt Wenche Nevalianen på designkartan. Nu flyttar hon och maken sin inredningbutik från Helsingörs shoppinggata till Lillefred i Kullabygden.

Av
Lotta Venhagen

Än så länge gapar hyllorna i butikslokalen i Lillefred, mellan Brunnby och Nyhamnsläge, ganska tomma. Leveranserna med varor har lyckats ta en omväg upp till det gamla lagret som ligger i Norrtälje, men Wenche Nevalainen och hennes man Daniel Tankred stressar inte upp sig för det.

– Vi har skjutit på öppningen en vecka så det här är den längsta tiden vi någonsin haft att få något i ordning, konstaterar Wenche.

Tidigare drev paret sin butik w:store på Helsingörs gågata, men när familjen bestämde sig för att köpa hus föll valet på Kullabygden och då fick butiken flytta efter.

– Vi pratade mycket om vart den skulle ligga, Helsingborg eller Höganäs, men vi tyckte det blev trevligt ute på landet. Det finns mycket loppisar och gårdsbutiker häromkring och man måste våga prova lite, menar Wenche.

Wenche Nevalainen har en utbildning som inredningsarkitekt och möbeldesigner och har själv designat flera av produkterna som säljs i butiken.

Wenche Nevalainen har en utbildning som inredningsarkitekt och möbeldesigner och har själv designat flera av produkterna som säljs i butiken. Foto: Lotta Venhagen

Hon har en utbildning som inredningsarkitekt och möbeldesigner och med sitt eget märke w:form har hon skapat ett antal produkter som blivit populära inslag i svenska och danska barnrum. I webshoppen och den fysiska butiken säljs dock inte bara Wenches egna design utan även andra produkter och ledordet är hållbart.

– I så stor mån det går försöker vi ha giftfria och ekologiska varor. Nu är tanken att vi ska bredda sortimentet till äldre barn också och målet är att skapa en livsstilsbutik för hela familjen.

ABC-postern blev startskottet för Wenches egna designmärke w:form.

ABC-postern blev startskottet för Wenches egna designmärke w:form. Foto: Lotta Venhagen

Framtidsplaner för den nya butiken saknas inte. Daniel och Wenche vill gärna skapa en naturlig mötesplats genom att låta en hörna i butiken ha en soffgrupp där exempelvis föräldraledig kan ses och umgås.

– Jag har så många idéer. Jag vill starta workshops för barn – att klippa och klistra. Kanske möjlighet för vuxna att lära sig sticka, säger hon.

Hållbarhet är ledordet för butikens koncept.

Hållbarhet är ledordet för butikens koncept. "I så stor mån det går försöker vi ha giftfria och ekologiska varor." säger Wenche Nevalainen. Foto: Lotta Venhagen

Daniel, som sköter det mesta bakom kulisserna när det gäller företaget – som bokföring och att plocka ordrar, har även han tankar med lokalens framtid.

– Det finns många möjligheter, man kan öppna upp här och hyra även den andra delen av lokalen. Kanske starta en musikaffär med ett enkelt grundsortiment och inte bara nytt utan bättre begagnat.

Missa inte

Premiäröppning för w:store den 19 oktober klockan 11-13 på Lillefredsvägen 8-2. Därefter hålls öppet tisdagar till lördagar. För mer info följ wstore.se på Instagram eller Facebook.

Publicerad 09 October 2019 11:04