Get Down Sisters står snart på scenen i Berwaldhallen, Stockholm, för att möta andra dansskolor från hela landet i tävlingen Streetstar.

Get Down Sisters står snart på scenen i Berwaldhallen, Stockholm, för att möta andra dansskolor från hela landet i tävlingen Streetstar. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Danscrew från Höganäs tävlar i Streetstar

"Alla är supertaggade men det är mycket träning kvar"

HÖGANÄS.

Sista helgen i oktober går Streetstar Dance School Challenge av stapeln i Stockholm och danscrewet Get Down Sisters från Höganäs kommer att vara på plats för att göra upp om titlarna.

Av
Lotta Venhagen

Get Down Sisters består av åtta tjejer i åldrarna 13-14 år och representerar dansskolan Tiny T i Höganäs. Förra hösten debuterade de i tävlingen Streetstar och nu är det dags igen. Den 27 oktober tar tjejerna plats på scen i Berwaldhallen för att tävla i kategorin Next Generation 14-16 år.

– Det ska bli jättekul och alla är supertaggade, men det är mycket träning kvar nu de sista veckorna, säger Karolina Brun, som under hösten vikarierar för gruppens ledare Emma Sundbergh.

– Vi hoppas såklart att det ska gå bra och vill vara så förberedda som möjligt, men det viktigaste är erfarenheten av att vara med fortsätter hon.

Under tävlingen, som firar tio år, möts dansskolor från hela landet. Alla dansstilar finns representerade och juryn bedömer koreografi, teknik, musikalitet, komposition, kostym och framför allt dansglädje.

Enligt Tina Johansson, som äger Tiny T, har gruppen utvecklats mycket sedan de deltog i Streetstar första gången.

– Förra året var de rookies och hade precis börjat tillsammans som ett crew. Då hade de inte samma danserfarenhet. Nu har det gått ytterligare ett år då de tränat hårt och mycket och fått fantastiska coacher genom Emma och Karolina. Dessutom har vi tagit in specialistdansare så att de har fått testa på en bred palett av dansstilar som dancehall, house och popping.

Get Down Sisters består av åtta tjejer. Bakre raden från vänster; Zanna Malmberg, Hannah Cook, Cecilia Balmonte, Minnea Lanker. Främre raden från vänster; Irma Klavestrand, Emma Sundbergh – ledare, Julia Palm, Bianca Ekstrand, Tilda Klang och Tina Johansson – grundare av dansstudionTiny T.

Get Down Sisters består av åtta tjejer. Bakre raden från vänster; Zanna Malmberg, Hannah Cook, Cecilia Balmonte, Minnea Lanker. Främre raden från vänster; Irma Klavestrand, Emma Sundbergh – ledare, Julia Palm, Bianca Ekstrand, Tilda Klang och Tina Johansson – grundare av dansstudionTiny T. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Publicerad 20 October 2019 00:00