Lagom till adventshandeln kommer isbanan på plats på Kyrkplatsen i Höganäs, samtidigt kommer även ett antal bodar att placeras runt banan för att skapa en minimarknad under helgerna. Bilden är en genrebild.

Lagom till adventshandeln kommer isbanan på plats på Kyrkplatsen i Höganäs, samtidigt kommer även ett antal bodar att placeras runt banan för att skapa en minimarknad under helgerna. Bilden är en genrebild. Foto: Adobe Stock

Minimarknad runt isbanan ska locka fler till centrum

Handelsplatsutvecklaren: "Vi satsar på stadskärnan"

HÖGANÄS.

Till första advent ska isbanan vara på plats på Kyrkplatsen. I samband med det ska det finnas möjlighet för näringsidkare att hyra plats i ett antal bodar som ska placeras vid banan.

Av
Lotta Venhagen

Lagom till att isbanan står klar den 29 november har Höganäs kommun tagit fram fem bodar som även de ska placeras på Kyrkplatsen. Fredag till söndag ska till exempel näringsidkare, UF-företag eller hantverkare kunna hyra bodarna för försäljning.

– Målsättningen är att skapa stämning kring isbanan med minimarknad och ljusslingor. Man kan hyra boden vid ett tillfälle eller flera, det ska vara flexibelt, säger Minna Thörnqvist, handelsplatsutvecklare.

– Vi hoppas att det här kommer att locka mycket folk till stan trots den pågående ombyggnaden. Vi vill att invånarna känner att vi satsar på stadskärnan och inte lämnar ett vakuum i ett par år till den är klar, fortsätter hon.

Det är först till kvarn till de som gäller. Vad som kommer att säljas återstår att se

– Det ska vara något kul för dem som är vid isbanan och vi hoppas att det blir en härlig mix av produkter. Det här är en bra möjlighet för till exempel gårdsbutiker att kommas in till stan och visa upp sig.

De mörkgröna marknadsbodarna kommer att finnas på plats fram till och med den 23 december.

Isbanan kommer däremot att finnas kvar ända fram till och med sportlovet. Den ska bli 18x20 meter med en sarg runtomkring och skridskor kommer att finnas till utlåning.

– Det är för att de som spontan bara tittar förbi eller inte äger några skridskor ska kunna låna, det kommer inte vara personal dygnet runt utan det kommer att hänga begagnade skridskor vid en bod, säger Anneli Sjöborg, kultur- och fritidschef.

Publicerad 29 October 2019 11:23