En man från Höganäs har åkt fast i Skatteverket granskning sedan det upptäckts felaktigheter i hans deklaration.

En man från Höganäs har åkt fast i Skatteverket granskning sedan det upptäckts felaktigheter i hans deklaration. Foto: Mostphotos.com

Höganäsbo fast i Skatteverkets granskning

Drog av kostnader för samtalsterapi och barncykel i sin verksamhet

HÖGANÄS.

En man från Höganäs har åkt fast i Skatteverkets granskning mot allvarligt skatteundandragande sedan han felaktigt tagit upp privata fakturor i sin verksamhets deklaration.

Av
Lotta Venhagen

En man i Höganäs har granskats av Skatteverket sedan myndigheten upptäckt felaktigheter i deklarationen. Mannen upptäcktes i myndighetens särskilda program mot storskaligt skattefusk. Enligt Skatteverkets omprövningsbeslut har mannen felaktigt dragit av fakturor som han inte kunnat styrka har med hans verksamhet att göra. Märkeskläder, renovering av bostadshuset, samtalsterapi och inköp av en barncykel är exempel på kostnader som tagits upp i deklarationen som mannen nu nekas avdrag för.

Nu överväger Skatteverket att besluta att mannens ingående mervärdesskatt ska minska med drygt 80 000 kronor och påföra ett skattetillägg på knappt 10 000 kronor vilket resulterar i att mannen ska betala in ytterligare drygt 90 000 kronor till Skatteverket.

Publicerad 03 November 2019 00:00