Nattvandring ska dra igång i Nyhamnsläge, nu letar initiativtagarna fler frivilliga.

Nattvandring ska dra igång i Nyhamnsläge, nu letar initiativtagarna fler frivilliga. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Nattvandring ska dra i gång i Nyhamnsläge

Kommunpolisen: "En stor bonus för det brottsförebyggande arbetet"

NYHAMNSLÄGE.

Fler vuxna ute ska skapa en större trygghet. Det menar Anna Erhagen som tillsammans med Ingmarie Olsen tagit initiativ till att starta upp nattvandring i Nyhamnsläge.

Av
Lotta Venhagen

– Vi tycker att det finns för få vuxna ute. Både jag och Ingmarie har barn som går på högstadiet och även om de inte är ute och ränner så vet vi att det är i den här åldern de börjar vara ute, säger Anna Erhagen.

Några större bekymmer tycker hon inte att det finns i området i dagsläget, snarare handlar det om att arbeta preventivt.

– Jag tror det här behövs var man än är. Det handlar om att förebygga innan någonting börjar. Vi hoppas kunna samverka med både fältarna och polisen och även skolan.

Tanken är att gå både i Strandbaden och Nyhamnsläge och initiativtagaren poängterar att det inte är tal om att kunna ställa upp varje helg.

– Tanken är att man ska göra det så ofta man kan utan att det blir en belastning. Kan man gå en gång om året så är det också bra.

Nattvandring finns redan på flera ställen i kommunen; Höganäs, Jonstorp, Viken och Lerberget. Nytillsatta kommunpolisen Helen Alexandersson ser det som positivt att även Nyhamnsläge hakar på.

– Det är jättebra jättebra, vi vill ha så stor täckning som möjligt. Med de andra är vi igång redan och har ett samarbete när det gäller möten och information och det tänker jag att vi hakar i. Jag är redan imponerad av Höganäs nattvandrare som har så många aktiva igång. Det är en stor bonus när det gäller brottsförebyggande arbete och det märks tydligt att invånarna tar eget ansvar.

Publicerad 09 November 2019 00:00