Guro Bengtsson och Calle Johansson från Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm kommer att spela för landslaget när NM avgörs i Stockholm i helgen.

Guro Bengtsson och Calle Johansson från Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm kommer att spela för landslaget när NM avgörs i Stockholm i helgen. Foto: Privat

Vattenpolospelare gör debut i landslaget

Fortsatta framgångar för Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm

HÖGANÄS.

Till helgen spelas Nordiska mästerskapen i vattenpolo. Med i landslaget finns två spelare från HÄVP – Farhultsbon Guro Bengtsson i J20-laget samt Calle Johansson, från Jonstorp, i U15-laget.

Av
Lotta Venhagen

I helgen spelades Novembercupen på HÄVP:s hemmaarena där det blev guld i åldersklasserna 2004, 2006 och 2008. För två av spelarna väntar nu ännu ett äventyr. Guro Bengtsson och Calle Johansson har båda blivit uttagna till landslaget inför NM som avgörs i Stockholm den 15-17 november.

– Personligen har jag nu nått mitt mål inom sporten, det är alltid dit jag har siktat. Det är en jättestor ära att representera landet, säger 15-åriga Guro Bengtsson.

Hon började träna vattenpolo som nioåring. När tränaren Hussein Aboud och hans son Mulla började engagera sig i klubben för några år sedan väcktes intresset på riktigt.

– Det var då jag verkligen började träna och satsa på sporten.

Till helgen väntar en stor utmaning med det damlag som legat vilande i några år men som nu ska ta sig an de nordiska motståndet.

– Det har inte funnits något damlag på länge och det är väldigt skilda åldrar och skilda kunskaper så jag tror att det kommer att bli tufft motstånd men samtidigt lärorikt, säger hon och fortsätter:

– Det är självklart nervöst, jag vill presetera och visa vad jag går för, men med det laget är det bara kul. Vi har haft samlingar och tränat tillsammans och det känns bara bra.

Publicerad 13 November 2019 10:34