Mats Hernström och Kim Bröchner äger Garage Bar vars hamburgare nu hyllas av burgarfantaster och placerar sig som nummer 16 i listan över världens 50 godaste burgare.

Mats Hernström och Kim Bröchner äger Garage Bar vars hamburgare nu hyllas av burgarfantaster och placerar sig som nummer 16 i listan över världens 50 godaste burgare. Foto: Pressbild

Garages burgare hyllas – topp 16 i världen

Burgarfantaster listar världens 50 godaste hamburgare

HÖGANÄS.

När hamburgersajten Burgerdudes rankar de 50 bästa burgarna i världen hamnar Garage Bar i Höganäs på plats 16 i listan. Vi ställde några frågor till delägaren Kim Bröchner om utmärkelsen.

Av
Lotta Venhagen

Tredje bästa burgaren i Sverige och den 16:e i världen enligt burgerdudes.se. Vad säger ni om en sådan utmärkelse?

– Vi känner till dem sedan innan och de reser runt mycket och recenserar så det är en ära och vi är såklart jätteglada.

Märker ni att folk kommer långväga för att smaka era burgare?

– Det är mest lokalbefolkning men vi märker att vi ganska frekvent har långväga besökare som ger sig tillkänna.

Vilken av era hamburgare är populärast?

– Jag skulle säga Mustard fried hamburger ”Animal Style". Här skonar vi inte någon utan går all in. En burgare som i kraft av sin egen tyngd är en favorit och klassiker på menyn. Våra burgare överlag är väldigt populära. Vi har tagit en ganska enkel maträtt och förfinat den genom att vara noga med kvalitén.

Det här med att servera hamburgare har exploderat på senare år, hur gör ni för att sticka ut från mängden?

– Det handlar återigen om att inte tulla på kvalitén. Det lättaste sättet att tjäna pengar är att gå ner i kvalitén på brödet, köttet och tillbehören och det är inte vi beredda att göra.

Burgerdudes beskriver Garage som ett måste på sin bucket list om man älskar hamburgare. Vilket ställe har du på din bucket list?

– På vår ständigt växande bucketlist har ganska nyligen tillkommit ”Dry Aged Red Hook Tavern Burger” i Brooklyn, New York.

Se hela listan på www.burgerdudes.se

Mustard fried hamburger ”Animal Style".

4 personer

Högrevsfärs ca 800g (8x100g burgare)

Bacon 1x skiva per burgare (åtminstone)

Hamburgarost (gärna två sorter, dubbel ost per burgarpattie)

Picklad chili exempelvis Jalapeños

Amerikansk senap att färdigsteka burgarna i

Hamburgerbröd (gärna Brioche)

Gör så här:

Portionera färsen i 100 grams burgare och knaperstek baconet.

Rosta brödet på grillen eller i stekpannan.

Stek hamburgarna till önskad stekgrad, ringla på ett lager senap på varje burgare och flippa en sista gång innan osten läggs på för att smälta.

Avsluta med den picklade chilin och baconet.

Servera omedelbart

Publicerad 19 November 2019 09:59