Mats Eriksson och Ingrid Ohlsson sitter i styrelsen för Småföretagarnas riksförbund.

Mats Eriksson och Ingrid Ohlsson sitter i styrelsen för Småföretagarnas riksförbund. Foto: Pressbild

Satsning på småföretagande förlägger födelsedag i Höganäs

Attitydresan fyller två år

HÖGANÄS. Småföretagarnas riksförbund har under två år skapat mötesplatser för företagare under satsningen Attitydresan. Nu firar projektet två år med en tillställning i Höganäs.

Attitydresan är ett sätt för politiker, företagare och tjänstemän att träffas på olika platser i landet.

– Det viktigaste Attitydresan har åstadkommit är att sammanföra olika aktörer i de kommuner som vi har besökt. Småföretagare, politiker och tjänstemän har alla olika förutsättningar. Det de har gemensamt är drivkraften. Vi har också lärt oss mycket om hur man arbetar på olika orter. Den kunskapen har vi sedan tagit med oss till nästa ställe som Attitydresan kommit till, säger Ingrid Ohlsson, styrelseledamot i Småföretagarnas riksförbund och projektansvarig för Attitydresan.

Den 25 november klockan 17 firar satsningen två år på Götagatan 5 i Höganäs.

– Höganäs har ett gott företagsklimat. Nyligen placerades kommunen på andra plats i Svenskt Näringslivs kommunranking av företagsklimatet i Sverige. Men det finns alltid mer att göra, säger Ingrid Ohlsson.

Enligt henne utmärks Höganäs och Kullabygden av ett starkt entreprenörskap. Hantverkskunnandet är starkt och som populär turistort frodas också upplevelseindustrin med en mångfald av små och stora aktörer, skriver organisationen i ett pressutskick.

I Höganäs har Småföretagarnas riksförbund också sitt huvudkontor.

– Vi kan hjälpa eldsjälarna och eldsjälarna kan hjälpa oss. Vi vet att Attitydresan gör skillnad, säger Ingrid Ohlsson.

Publicerad 22 November 2019 10:14