Så här ser lyktstolparna längs med vägen ut på dagen respektive kvällen.

Så här ser lyktstolparna längs med vägen ut på dagen respektive kvällen. Foto: Höganäs kommun

Vägen mot Tornlyckeskolan blir blomsterstig

Ska öka tryggheten på väg till skolan

HÖGANÄS. Under hösten har eleverna på Tornlyckeskolan fått komma med förslag på hur vägen till skolan kan göras trevligare. Resultatet blev en väg med mer belysning, färger och blommor.

Av
Jonatan Westerlind

Förvandlingen av vägen är nu i full gång. Lyktstolparna som står längs med vägen pryds nu med blommor och glada färger, och när mörkret faller så lyses även själva stolparna upp. Totalt är det tio stolpar och dessutom har det planterats gul och lila krokus och fem träd. Och till våren tillkommer ytterligare en sak som ska piffa upp vägen.

– Så fort vädret tillåter kommer vi att göra en markmålning. Hur den kommer se ut vet vi inte än men även den kommer att ha blomtema, säger Viktoria Enoksson, landskapsarkitekt på Höganäs kommun.

Tanken bakom projektet som kallas för Blomsterstigen är att skapa en trygg och attraktiv gång- och cykelväg för skolans elever. Kommunen har tidigareh aft så kallade trygghetsvandringar med eleverna på skolan och då är det många som sagt att de tycker att vägen till skolan är läskig.

– Vi har haft det här i bakhuvudet länge. Vi har sedan haft en workshop med eleverna på skolan och lyssnat av vad de vill ha, säger Viktora Enoksson.

Hittills har reaktionerna varit positiva.

– Vi har fått väldigt fin respons både från barn och vuxna. Det är roligt att det tilltalar flera åldersgrupper, säger Viktoria Enoksson.

Publicerad 26 November 2019 09:17