Skatteverket har slagit till mot en företagarfamilj i Höganäs.

Skatteverket har slagit till mot en företagarfamilj i Höganäs. Foto: Roland Magnusson/Adobe

Företagarfamilj fast i satsning mot allvarligt skattefusk

Nu är det kvinnas tur att synas av Skatteverket

HÖGANÄS.

En kvinna i Höganäs som driver företag har fastnat i Skatteverkets nät efter fusk i deklarationen. Upptäckten gjordes inom programmet "Allvarligt skatteundantagande" som finns för att motverka missbruk av systemen. Kvinnans make åkte fast i samma satsning tidigare under hösten.

Skatteverkets program ska begränsa utrymmet för missbruk av systemen samt motverka och åtgärda allvarligt skattefusk kopplat till bland annat svartarbete, handel över gränserna samt utnyttjande av utbetalningssystem. Kvinnan hittades inom ramen till programmet men det betyder inte nödvändigtvis att det finns direkt koppling till satsningens inriktning.

Enligt Skatteverket har kvinnan felaktigheter i redovisningen av mervärdesskatt 2017 och det saknas vissa kvitton. Hon har dessutom dragit av privata kostnader för el till bostaden, konstnärsmaterial och resor med lokaltrafik.

Skatteverket överväger att öka den utgående mervärdesskatten med nästan 200 000 kronor och minska mervärdesskatten med nästan 70 000 kronor. Kvinnan föreslås också betala nästan 40 000 kronor i böter för felaktigheterna.

Lokaltidningen berättade den 3 november om att kvinnans make åkt fast i samma granskning efter att ha tagit upp privata fakturor i sin verksamhets deklaration. Mannen hade bland annat dragit av märkeskläder, samtalsterapi och renovering av huset.

Publicerad 28 November 2019 09:21